Ürünler
Peynir Çeşitleri

Mozzarella

Beşer Süt üretim aşamaları

Uygun Sütün Alınması
Peynir yapımında kullanılacak sütün kalitesi çok önemlidir. Bu yüzdende sütün bakteri oranı, yağ oranı, mayalanma özellikleri mutlaka incelenmelidir.

Sütün Hazırlanması
Süt ısııtılarak içindeki mikroorganizmalardan arındırılır. Daha sonra özel kültürler ilave edilerek hem sağlıklı üretim yapılır hem de hoş aroma veren maddeler oluşur.

Sütün Mayalanması
Maya eklenen süt, yarım saat ile 2 saat süre arasında pıhtılaşır. Peynirin sert yada yumuşak olması eklenen maya miktarı ve mayalanma sıcaklığı ile ilgilidir.

Sütün Pıhtılaştırılması
Pıhtılar süzme bezlerine alınıp süzülür. Daha sonra kalıplara alınarak üzerlerine ağırlık konulur. Süzülmesi biten ham peynire teleme adı verilir.

Pıhtının Süzülmesi
Tuzlama peynire tat veren ve peyiniri mikroorganizmalardan koruyan bir işlemdir..

Tuzlama
Süte peynir mayası verilerek pıhtılaşması sağlanır.

Olgunlaştırma
Peynirin özelliklerini ortaya çıkarılması amacıyla peynirler özel odalarda, soğuk hava depolarında veya mahzenlerde belirli ortam sıcaklıklarında bekletilir.

Paketleme ve Satış
Paketlenen ürünler olgunlaşmasını tamamlamak üzere depolama bölümüne alınır.
   
  © 2009 Tüm Hakları Saklıdır